Eczeem behandeling

  1. Home
  2. trending_flat
  3. Behandelingen
  4. trending_flat
  5. Eczeem behandeling

De eczeembehandeling is een combinatie of opeenvolging van verschillende therapieën met als doel de verschillende kenmerken van eczeem tegen te gaan. Vaak worden corticosteroïden ingezet om eczeem aan te pakken. Dit werkt goed tegen de ontstekingsreactie maar maakt de huid ook dunner en zwakker. Onze behandelingen zijn er om de huid weer op te bouwen en weerbaarder te maken.

Behandelmogelijkheden

Vita brite fruitzuurpeeling

Deze peeling bevat een hoge dosis vitamine C en enzymen vanuit ananas en papaya. Vitamine C werkt als een antioxidant en helpt bij het herstel van de huidlaag en haar barrière tegen bacteriën en waterverlies. De enzymen zorgen voor een exfoliërende werking waardoor schilfers verdwijnen en de huid tijdelijk meer doorlaatbaar is voor crèmes en zalven.

Ledlichttherapie

Door het gebruik van blauw ledlicht kunnen we effectief de bacterievorming in de actieve eczeemplek tegen gaan. Daaropvolgend kunnen we rood en bijna infrarood licht toepassen voor een sterkere aanmaak van cellen en collageen en elastine.

Microneedling

Door de combinatie van microneedling zelf (het maken van minuscule gaatjes en het verhogen van de doorbloeding) en de tussenstof hyaluronzuur (trekt tot 1000x zijn eigen gewicht in water naar zich toe) wordt de huid gehydrateerd en wordt het perfecte milieu ontwikkeld voor celdeling en huidherstel. Daarnaast zorgt microneedling ervoor dat de huid sneller afschilfert en zo ook pigmentverschillen en littekens sneller verdwijnen.

Thuisproducten

Door de juiste thuisproducten – naast eventuele crèmes en zalven van de arts – kunnen wij helpen de huid sneller opbouwen en herstellen na behandelingen.

Resultaten van de behandeling

Tijdens de eerste afspraak, de intake, nemen we uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u door. Hierbij kijken we of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is. We stellen een behandelplan op en nemen de adviezen met u door. De resultaten zijn voor een groot deel afhankelijk van hoe goed u zich houdt aan deze adviezen.

Vergoedingen

Eczeem behandelingen worden door de verzekeringsmaatschappijen helaas nog niet vergoed.

N.B. Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.

Behandelingen