Chemische peelings

  1. Home
  2. trending_flat
  3. Behandelingen
  4. trending_flat
  5. Chemische peelings

Een peeling van de huid is een techniek die ontwikkeld is om ongewenste pigmentverandering, acne, rimpels, littekens en onregelmatigheden van de huid te verminderen.

Bij een peeling wordt de huid door een vloeistof oppervlakkig verwond. Bij de genezing veranderd de structuur van de huid naar een egaler en gladder geheel. Bij Q-Derma Huidkliniek maken wij gebruik van verschillende soorten peelings:

  • Onze oppervlakkige peelings blijven in de bovenste huidlaag (epidermis) zijn uitermate geschikt voor behandeling van geringe pigmentverschuivingen, fijne lijntjes, verwijde poriën, oppervlakkige littekens en comedonen. Ze bevatten enzymen en vitamines en natuurlijke antioxidanten die de huid op een milde manier opfrissen en verbeteren.
  • Onze matig diepe tot diepe peelings behandelen klachten in de bovenste huidlaag (epidermis) en in de opperlaag van de tweede huidlaag (dermis). Denk hierbij aan pigmentvlekken, rimpels en groeven, actieve acne en littekens. Bij deze peelings wordt de huid flink aangepakt en zie je erna ook grote resultaten

Hoe reageert de huid op de peeling

Er ontstaat een rode kleur. Deze kleur trekt in enkele uren tot een dag weer weg en kan door de therapeut voor die dag gecamoufleerd worden.
Afhankelijk van de aandoening en de soort peeling kan de bovenste huidlaag soms loslaten waardoor er na de peeling kleine blaasjes ontstaan. Deze worden later korstjes. Dit is een normale huidreactie.
Later kan de huid gaan vervellen en daardoor ook wat gaan jeuken.
Voor een beter resultaat krijgt u thuisproducten geadviseerd die het effect van de peeling zullen versterken en verlengen en de huid helpen herstellen zodat u klaar bent voor de volgende behandeling. Tevens krijgt u het advies voorafgaand aan de peeling voor 2 weken bepaalde producten te gebruiken om uw huid en pigment (donkere huidtypes) voldoende voor te bereiden. Deze producten kunt u verder ook tijdens de peelingperiode blijven gebruiken.

Vergoeding

Een peeling is een cosmetische ingreep. Enkel in de gevallen van acne, acne-littekens en pigmentvlekken kan een peeling, indien u dit in uw aanvullende verzekeringspakket heeft afgesloten, door de verzekering worden vergoed.

N.B. Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.

Behandelingen