Blog

Welkom op de blog van Q-Derma huidkliniek. De blog zal door onze topper Zoë worden bijgehouden en verschijnt elke twee weken. Door middel van verschillende posts zullen wij jullie op de hoogte brengen van behandelingen die wij doen. Daarnaast vind je in elke post wel leuke weetjes en feitjes over de huid en producten. Bij ieder seizoen horen weer andere tips & tricks voor een gezonde huid en komen er weer andere soort huidproblemen voorbij. Zoë zal er in elke post zoveel mogelijk informatie over geven. Mocht je specifieke vragen of onderwerpen hebben die je graag terugziet, laat het ons dan vooral weten wie weet lees je het dan binnenkort terug op de blog!

Graag stel ik mij voor!

Mijn naam is Zoë Bergerhof en ik ben afgelopen september afgestudeerd als huidtherapeut aan De Haagse Hogeschool. Direct na het afstuderen ben ik aan de slag gegaan bij Q-Derma.

Tijdens mijn opleiding heb ik mij vooral gericht op de medische kant van ons vak, maar tijdens mijn stages heb ik mij ook wat meer gefocust op de cosmetische kant van het vak. Beide vind ik erg leuk en interessant om uit te voeren, u kunt dus voor beide bij mij terecht.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te koken, lees ik graag een boek of besteed ik tijd mijn vrienden en familie.

Lees hier meteen onze eerste blog!

Inmiddels is de herfst in volle gang en staat de winter alweer voor de deur. Het zonnetje wordt steeds zwakker en de verwarming gaat weer aan. Dit zal je misschien ook wel gemerkt hebben aan je huid. De huid kan bijvoorbeeld wat doffer ogen. Ook kan het zijn dat er weer wat meer onzuiverheden zijn ontstaan. Niet alleen je kledingkast moet worden klaargestoomd voor de aankomende winter! Zo kan je voor je huid andere producten gebruiken dan je in de zomer deed om deze weer wat meer tlc te geven. Daarnaast zijn behandelingen die wij liever niet uitvoeren in de zomer nu juist weer mogelijk.

 

Thuis aan de slag

Als je graag zelf thuis wat wilt doen om je huid te verbeteren zijn er verschillende opties. Zo kan je de Lira Beauty oil gebruiken om de huid te herstellen, in balans te brengen en om het immuunsysteem van de huid te versterken. Het bevat verschillende onderdelen van CBD olie maar ruikt daarentegen heerlijk. (Uiteraard zonder parfum!)
Het Lira Pro retinol serum is de alleskunner voor de huid, dit is een herstellend serum voor de nacht tegen huidveroudering, acne en pigmentvlekken. Het serum bevat retinol, beter bekend als vitamine A, dat een belangrijke vitamine is voor de huid omdat het de huid van binnenuit helpt om dikker en steviger te worden.
Daarnaast bevat het vitamine c, wat ontstekingsremmend werkt en zorgt voor minder vochtverlies van de huid. Tevens helpt het bij het verminderen van pigmentvlekken die je in zomer kan hebben opgelopen.
Heb je last van een erg droge huid dan zijn de Cera boost, Sooth creme of Hyal crème van Tebiskin mogelijk goed geschikt voor jouw huid.  Deze cremes hydrateren en verzachten en zijn heerlijk voor de eczeemgevoelige huid en de huid die wordt blootgesteld aan uitdrogende behandelingen zoals peelings, laser of microneedling en aan andere dingen zoals sauna’s e.d.

Ook wanneer je last hebt van acne zijn er verschillende producten die jij kan gebruiken om je routine aan te passen. Zo voorkomt de Lira Balancing lotion verstoppingen en heeft deze daarnaast een kalmerende en genezende werking.  Daarnaast werkt het hydraterend waardoor deze goed te gebruiken is wanneer de huid door het koude weer wat droger wordt. Heb je last van acne maar is de huid ook erg gevoelig en geïrriteerd, gebruik dan het Lira Hydra C serum met ontstekingsremmende werking.
Juist bij een wat vettere , gevoelige huid is de Tebiskin Osk-lotion een goede optie, deze bevat een mix van ingrediënten die jouw huid doeltreffend behandelen, verzorgen en kalmeren. Puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden zullen zichtbaar verminderen.

SPF!

Ondanks dat het steeds minder zonnig is, is de zon er zeker nog steeds. Houdt als regel aan: zie je daglicht, dan is er ook UV-straling! Ook met het minder lekkere weer is het heel belangrijk om je alsnog in te smeren met een SPF, de UV-stralen die kunnen zorgen voor het beschadigen van de huid komen gewoon door de wolken heen. Deze UV-stralen zorgen voor pigmentvlekken en huidveroudering. Erg zonde dus als je je huid juist aan het verbeteren was met allerlei producten en behandelingen.

In de zomer raden wij het in sommige gevallen af om de behandelingen zoals peelings en laseren te ondergaan vanwege hun mogelijk irriterende werking en het tijdelijk dunner worden van de huid. Dit is nu weer goed mogelijk, maar ook hierbij is het dus heel belangrijk de huid ook nu te beschermen tegen de zon. De aankomende blogposts zullen de genoemde behandelingen uitgebreid besproken worden.

*Deze blog bevat erg veel informatie over verschillende producten en behandelingen, twijfel je over wat het beste voor jouw werkt of heb je vragen stel deze dan aan ons in de praktijk. Wij kunnen altijd een advies of behandelplan op maat maken, specifiek afgestemd op jouw behoeften. In latere blogs zullen we de producten nog wat uitgebreider behandelen.