Vaatlaser

 1. Home
 2. trending_flat
 3. Behandelingen
 4. trending_flat
 5. Vaatlaser

Een laserbehandeling met de Quanta System Alexandrite- (755 nm) of Nd:YAG-laser (1064 nm) is geschikt voor behandeling van ongewenste haargroei, gepigmenteerde huidafwijkingen en vaatafwijkingen. Laser is bijzonder geschikt om specifieke structuren, zoals pigment en bloedvaatjes, in de huid te verhitten. De laser wordt door een van de structuren opgevangen en geabsorbeerd. Tijdens de absorptie hiervan wordt deze omgezet in warmte. Door een optimale golflengte te kiezen kan een bepaalde structuur selectief worden vernietigd, zonder dat andere structuren worden aangetast.

Wat houdt de behandeling in

Werking bij vaatafwijkingen

Met behulp van laserlicht kunnen bloedvaatjes worden verwarmd. Hierdoor zal de wand van het bloedvat samentrekken en uiteindelijk door het lichaam worden opgeruimd. 

Normale verschijnselen aan de huid na de behandeling zijn een bleke tot roze rode verkleuring van het behandelde gebied. De plekken worden dus in eerste instantie nog opvallender dan de situatie van vóór de behandeling. 

Resultaten van de behandeling

Het effect van de vaatlaser is afhankelijk van de dikte en de diepte van de vaatjes. Daarom is de werkzaamheid bij couperose en spinnenkopjes vaak goed te voorspellen (oppervlakkige rode vaatjes). Over het algemeen zijn hierbij 3 tot 4 behandelingen voldoende.
Wijnvlekken bevatten vaak wat diepere vaatjes en spataderen in de benen zijn vaak groter (blauwe vaatjes), zodat de werkzaamheid van de vaatlaser bij deze laatste aandoeningen per persoon verschillend is en moeilijker te voorspellen. Een garantie vooraf kan nooit gegeven worden.

Contra-indicaties

In onderstaande gevallen is behandeling met laser af te raden of zelfs uitgesloten:

  • Medicijnen die lichtgevoelig zijn (bijvoorbeeld antibiotica)
  • Actieve koortslip
  • Littekenvorming in de vorm van keloïd
  • Zwangerschap
  • Epilepsie
  • Zeer gebruinde huid
  • Ontstekingen in het te behandelen gebied
  • Niet-intacte huid

Kosten en vergoeding

Over het algemeen wordt door de meeste verzekeraars het laseren van vaatjes als cosmetisch beschouwd en daardoor niet vergoed. U kunt hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. De kosten van de behandelingen per indicatie/klacht en lichaamsgebied worden bepaald bij het intake gesprek.

N.B. Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.

Behandelingen