Schimmelnagellaser

 1. Home
 2. trending_flat
 3. Behandelingen
 4. trending_flat
 5. Schimmelnagellaser

Met de Nd: YAG 1064nm laser kunnen we schimmelnagels behandelen. De laserstraal genereert warmte onder de nagel, midden in de schimmelkolonie. Door de warmte wordt de schimmel vernietigd. De nagel wordt zo gestimuleerd om weer gezond te gaan groeien. Tijdens het opwarmen kunt u een lichte pijnsensatie voelen. Bij een schimmelnagelinfectie worden altijd alle nagels behandeld omdat met het blote oog niet zichtbaar is of er een mogelijk beginnende schimmel (latent) aanwezig is. Afhankelijk van de ernst van de schimmelnagels zijn er gemiddeld 3 tot 6 behandelingen noodzakelijk. Het effect van de laserbehandeling is niet direct te zien, doordat nagels langzaam groeien. Na een periode van een aantal maanden resulteert de behandeling in een gezonde uitgroei van de nagel. Een geleidelijke groei naar een gezonde nagel duurt 9 tot 12 maanden.

Naast de laserbehandeling is het van belang dat u zich strikt houdt aan de thuiszorginstructies die u van ons meekrijgt voor een optimaal resultaat. Indien uw partner/huisgenoten ook last hebben van schimmelnagels is het advies om tegelijk de behandelingen te starten voor een zo goed mogelijk resultaat.

Resultaat van de behandeling en benodigd aantal behandelingen

Bepaalde factoren, zoals o.a. de groei van de nagels en het opvolgen van de thuisvoorschriften hebben invloed op het resultaat. Het resultaat van de behandeling wordt zichtbaar als het aangetaste nageldeel uitgroeit. Nagels groeien heel langzaam, het kan enkele maanden duren voordat uitgroei zichtbaar is. Het uitgroeien van een volledige nagelplaat kan 12 tot 24 maanden duren, afhankelijk van de snelheid van de groei van de nagels. Gemiddeld zijn er 4-6 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. De eerste 2-3 behandelingen worden uitgevoerd om de 2-4 weken, daarna worden controleafspraken ingepland om de 2-3 maanden. Aan de hand van de uitgroei van de nagel wordt dan beoordeeld of een behandeling nodig is. Onderhoudsbehandelingen kunnen gewenst zijn.

Bij 70% van de gevallen zorgt de laserbehandeling voor uitgroei van de schimmelnagel. In 30% van de gevallen heeft een specifieke groep schimmels de overhand die niet worden vernietigd door warmte van de laser. Voorafgaand kan niet worden nagegaan welke specifieke groep schimmels de overhand heeft. De kans bestaat dus dat de laserbehandeling alleen zorgt voor een verbetering van de nagelplaat, maar niet zorgt voor het volledig uitgroeien van de schimmelnagel.

Omdat de schimmel zich vaak schuilhoudt in meer dan 1 nagel, behandelen wij altijd de gehele voet. Dit verkleind de kans dat de schimmel een paar maanden na de behandeling ineens in een andere nagel verschijnt.

Thuiszorginstructies voorafgaand aan de behandeling

 • De laser dringt dieper door bij dun gefreesde nagels. Bezoek voorafgaand aan de laserbehandeling een pedicure om uw nagels zo dun mogelijk te frezen
 • Eventuele nagellak moet helemaal verwijderd zijn
 • Kom met schoon gewassen voeten op uw afspraak
 • Draagt u sokken? Trek dan witte sokken aan naar uw afspraak, dit omdat de laser reageert op eventuele achter gebleven donkere pluisjes
 • Neem een setje schone sokken mee die op minimaal 60 graden zijn gewassen om na de behandeling aan te trekken.
 • Verschoon de dag van de behandeling uw handdoeken en beddengoed (en eventueel ook het douchematje) en was deze op 60 graden.
 • Bij de drogist of apotheek kunt u de anti-schimmelcrème (terbinafine) kopen. U mag de dag na de behandeling hiermee starten.

N.B. Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.

Behandelingen