Pigmentlaser

 1. Home
 2. trending_flat
 3. Behandelingen
 4. trending_flat
 5. Pigmentlaser

Een laserbehandeling met de Quanta System Alexandrite- (755 nm) of Nd:YAG-laser (1064 nm) is geschikt voor behandeling van ongewenste haargroei, gepigmenteerde huidafwijkingen en vaatafwijkingen. Laser is bijzonder geschikt om specifieke structuren, zoals pigment en bloedvaatjes, in de huid te verhitten. De laser wordt door een van de structuren opgevangen en geabsorbeerd. Tijdens de absorptie hiervan wordt deze omgezet in warmte. Door een optimale golflengte te kiezen kan een bepaalde structuur selectief worden vernietigd, zonder dat andere structuren worden aangetast.

Wat houdt de behandeling in

Werking bij pigmentafwijkingen

De laser zendt 1 tot 2x per seconde een energiepuls uit die specifiek door het pigment in de huid wordt opgenomen en waarna het pigment ten gronde gaat. De duur van de inwerking van de puls in de huid is zodanig afgesteld dat beschadiging van overige structuren in de huid niet optreedt. De puls dringt slechts 0.5 tot 1 mm door in de huid, afhankelijk van de toegediende sterkte. De dikte van de menselijk huid varieert tussen de 3 en 5 mm, afhankelijk van de lokalisatie.

Resultaten van de behandeling

Oppervlakkig gelegen pigmentvlekken zullen over het algemeen 2 tot 3 behandelingen nodig hebben om de zichtbaarheid te verminderen. Dieper gelegen pigmentvlekken kunnen pas verminderd worden na minimaal 4 behandelingen. Er kan uiteraard geen garantie worden gegeven dat de pigmentvlekken bij iedere patiënt zullen verdwijnen. Sommige donkere vlekken reageren niet of alleen gedeeltelijk, zelfs na meerdere behandelingen. Belangrijk is daarom om factoren die de terugkeer van de overmatige pigmentatie te bevorderen (zoals blootstelling aan uv-straling) te vermijden, zelfs wanneer de vlekken aanvankelijk verdwenen zijn.

Contra-indicaties

In onderstaande gevallen is behandeling met laser af te raden of zelfs uitgesloten:

   • Medicijnen die lichtgevoelig zijn (bijvoorbeeld antibiotica)
   • Actieve koortslip
   • Littekenvorming in de vorm van keloïd
   • Zwangerschap
   • Epilepsie
   • Zeer gebruinde huid
  • Ontstekingen in het te behandelen gebied
  • Niet-intacte huid

Kosten en vergoeding

Over het algemeen wordt door de meeste verzekeraars pigmentverwijdering met de laser vergoed onder camouflagetherapie. U kunt hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. De kosten van de behandelingen per indicatie/klacht en lichaamsgebied worden bepaald bij het intake gesprek.

N.B. Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.

Behandelingen