Laserontharing

  1. Home
  2. trending_flat
  3. Behandelingen
  4. trending_flat
  5. Laserontharing

Een laserbehandeling met de Quanta System Alexandrite- (755 nm) of Nd:YAG-laser (1064 nm) is geschikt voor behandeling van ongewenste haargroei, gepigmenteerde huidafwijkingen en vaatafwijkingen. Laser is bijzonder geschikt om specifieke structuren, zoals pigment en bloedvaatjes, in de huid te verhitten. De laser wordt door een van de structuren opgevangen en geabsorbeerd. Tijdens de absorptie hiervan wordt deze omgezet in warmte. Door een optimale golflengte te kiezen kan een bepaalde structuur selectief worden vernietigd, zonder dat andere structuren worden aangetast.

Wat houdt de behandeling in

Met behulp van laserlicht kunnen haarzakjes permanent worden verwijderd. Het laserlicht wordt opgenomen door het pigment in de haarzakjes. Het laserlicht wordt dan daar omgezet in warmte, waardoor het haarzakje zal verhitten en vernietigen. Met de Alexandrite- en Nd:YAG laser kan de laser nauwkeurig afgestemd worden op iedere huidtype.

Groeicyclus van de haar

Een haar groeit vanuit de haarwortel (haarfollikel). De haar die boven de huid uitsteekt, is het verharde product dat aangemaakt wordt in deze haarwortel.

De haargroei is bij ieder mens verschillend en is onder andere afhankelijk van leeftijd, hormonen, medicatie en etnische afkomst.

Ondanks deze verschillen kent iedere haar drie fasen (zie ook tekening):

  1. Groeifase (anagene fase): in deze fase is er pigmentstof (melanine) aanwezig rond de haarwortel.
  2. Rustfase (catagene fase): in deze fase stopt de haar met groeien. Dit duurt ongeveer 2 weken. De rustfase is de overgangsfase tussen de actieve fase en de uitvalfase.
  3. Uitvalfase (telogene fase): in deze fase zal de haar uitvallen en start een nieuwe haar in de actieve fase. De rustfase duurt ongeveer 6 weken.

Resultaten van de behandeling

De meest gunstige situatie voor een laserbehandeling is wanneer men een lichte huidtype heeft met een donkere haargroei. Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de dichtheid, de kleur, de diameter en de plaats van de beharing. De geschatte hoeveelheid behandelingen liggen tussen de 6 tot 8 benadelingen. Hierna adviseren wij onderhoudsbehandelingen om het resultaat van de behandelingen bij te houden. Dit kan bijvoorbeeld 1 of 2 keer per jaar plaatsvinden.

Vanaf de geboorte is er per persoon het aantal haarzakjes bepaald. Hoe actief de haren zelf worden is van verschillende factoren afhankelijk, voornamelijk van hormonen. Verandering in haargroei kan bijvoorbeeld waargenomen worden in de puberteit, tijdens een zwangerschap of na de menopauze. De haren die op het moment van behandelen zichtbaar zijn, kunnen voor gemiddeld zo’n 80% verminderd worden. Er kan dus geen garantie worden gegeven dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats. De haren die na de laserbehandeling overblijven zijn wel vaak dunner en lichter dan daarvoor. Verder bestaan er helaas ook personen die om onduidelijke redenen, helemaal niet reageren op de lasertherapie. Dit zou kunnen liggen aan de hormoonhuishouding.

Kosten en vergoeding

Over het algemeen wordt door de meeste verzekeraars laserepilatie bij overbeharing alleen in het gezicht bij vrouwen gedeeltelijk vergoed. De meeste zorgverzekeraars vergoeden geen cosmetische behandelingen (benen, borsten, ruggen etc.) U kunt hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. De kosten van de behandelingen per indicatie/klacht en lichaamsgebied worden bepaald bij het intake gesprek.

N.B. Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.

Behandelingen