Coagulatie

 1. Home
 2. trending_flat
 3. Behandelingen
 4. trending_flat
 5. Coagulatie

Heeft uw last van rode adertjes, ontsierende fibromen, ouderdomswratten of andere storende huidoneffenheden? Dit kunnen wij nagenoeg pijnloos verwijderen in slechts enkele minuten. Er zijn drie therapievormen:

 1. Coagulatie d.mv. Stroom: hierbij wordt met een klein naaldje het vaatje/de wrat aangestipt. De stroom die door het naaldje op de huid komt zorg voor verhitting van de eiwitten in het vaatje/ de wrat. De eiwitten zetten uit en worden ze stevig van structuur. Hierdoor blokkeren ze de bloedtoevoer en sterft het vat af. Het vat wordt binnen 6 weken opgeruimd door het lichaam. Het wratje valt er na gemiddeld 1 week af en is hiermee uitbehandeld.
 2. Coagulatie d.m.v. Cauteerstift: deze methode wordt enkel gebruikt bij wratten. Het ijzerdraadje van de stift brandt het wratje weg en sluit de bloedvaatjes er naartoe af.
 3. Coagulatie d.m.v. Stikstof: deze methode wordt gebruikt bij alle soorten wratten. De stikstof bevriest de aandoening zonder de huid kapot te maken. Hierdoor is het risico op infecties sterk verminderd. Een tweede voordeel is dat behandeling middels stikstof velen malen minder gevoelig is dan andere coagulatie behandelingen.

Afhankelijk van uw aandoening maken wij een keuze voor de beste behandelmethode. Per behandelmethode verschilt de downtime (hersteltijd waarbij de huid zichtbare roodheid vertoont of schilfers).

Contra-indicaties

 • Littekenvorming in de vorm van keloïd
 • Niet-intacte huid
 • Ontstekingen in het behandelgebied

Vergoeding

Een coagulatiebehandeling is een cosmetische ingreep. In alle gevallen moet u de behandeling zelf betalen. De behandelend huidtherapeut zal u over de kosten informeren.

N.B. Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.

Behandelingen